Využitie čučoriedok v kuchyni je skutočne širokospektrálne. Jedným z príkladov je aj tento chutný raw koláč, ktorý prekvapí vaše chuťové bunky. Dáte šancu aj jeho nepečenej verzii? 

Počet porcií: 8 
Príprava: 30 minút 

Ingrediencie:

Korpus:

  • 80 g datlí
  • 
50 g brusníc
  • 170 g orechovej zmesi 
  • 10 g kokosového oleja 
  • voda podľa potreby 

Plnka
:

  • 300 g kešu orechov 
  • 300 g čučoriedok
  • 90 g kokosového oleja 
  • 150 g kokosového mlieka
  • stévia podľa chuti 
  • šťava z limetky 

Postup: 

Deň vopred namočíme kešu oriešky do vody, alebo aspoň na noc. Datle namočíme na 20 minút. V mixéri rozmixujeme datle, kokosový olej, zmes orechov a brusnice s trochou vody. Vymixovanú zmes rozprestrieme na papier na pečenie v okrúhlej forme a dáme do chladničky, kým pripravíme plnku. Všetky ingrediencie na plnku tiež zmixujeme dokopy, hladkú zmes vlejeme do formy a dáme stuhnúť do chladničky, najlepšie na noc. Vrch koláča ozdobíme celými čučoriedkami.