Využitie čučoriedok v kuchyni je skutočne širokospektrálne. Jedným z príkladov je aj tento chutný raw koláč, ktorý prekvapí vaše chuťové bunky. Dáte šancu aj jeho nepečenej verzii?
Počet porcií: 8
Príprava: 30 minút
Ingrediencie:
Korpus:
- 80 g datlí
- 50 g brusníc
- 170 g orechovej zmesi
- 10 g kokosového oleja
- voda podľa potreby
Plnka :
- 300 g kešu orechov
- 300 g čučoriedok
- 90 g kokosového oleja
- 150 g kokosového mlieka
- stévia podľa chuti
- šťava z limetky
Postup:
Deň vopred namočíme kešu oriešky do vody, alebo aspoň na noc. Datle namočíme na 20 minút. V mixéri rozmixujeme datle, kokosový olej, zmes orechov a brusnice s trochou vody. Vymixovanú zmes rozprestrieme na papier na pečenie v okrúhlej forme a dáme do chladničky, kým pripravíme plnku. Všetky ingrediencie na plnku tiež zmixujeme dokopy, hladkú zmes vlejeme do formy a dáme stuhnúť do chladničky, najlepšie na noc. Vrch koláča ozdobíme celými čučoriedkami.