Pirohy patria k tradičným slovenským jedlám a dajú sa pripraviť na mnoho spôsobov. Na sladko, na slano či s rôznymi druhmi plnky. My prinášame recept na obľúbené pirohy s čučoriedkovou náplňou, ktoré potešia malých aj veľkých.
 
Počet porcií: 4 
Príprava: 30 minút 

Ingrediencie:

  • 250 g uvarených zemiakov 
  • 250 g hladkej múky 
  • 1 vajce

  • 200 g čučoriedok
+ maslo 
  • práškový cukor 
  • biely jogurt
  • pár lístkov mäty 

Postup:

Zemiaky uvaríme deň vopred. Necháme ich vychladnúť a odložíme do chladničky. Na druhý deň ich ošúpeme a nastrúhame najemno. Pridáme múku, vajce a spracujeme cesto. Pomúčime dosku
a rozvaľkáme na nej cesto na hrúbku asi 3 mm. Formičkou povykrajujeme kolieska, na každé dáme umyté čučoriedky, okraje cesta navlhčíme a uzavrieme. Okraje spojíme a zároveň ozdobíme vidličkou. Varíme v osolenej vode, kým nevyplávajú. Potom ich vyberieme dierovanou naberačkou. Servírujeme poliate maslom, posypané práškovým cukrom, s lyžičkou bieleho jogurtu alebo kyslej smotany a lístkom mäty.