Máte radi pirohy? V tom prípade ste na správnom mieste. Prinášame skvelý recept na toto chutné tradičné slovenské jedlo, ktoré zbožňuje azda každý. V kombinácii s čučoriedkovou omáčkou jednoducho chutný a sýty obed či večera. 

Počet porcií: 3 
Príprava: 60 minút 

Ingrediencie: 

Pirohy:

  • 200 g hladkej múky 
  • 1 vajce
  • 1 1⁄2 lyžičky soli
  • 50 ml teplej vody 100 g masla 
  • 500 g čučoriedok 

Omáčka:

  • 50 g práškového cukru
  • 150 g čučoriedok
  • 50 ml vody
  • 2 lyžičky práškového vanilkového pudingu 

Postup: 

Z vody, vajca, múky a soli vypracujeme cesto, ktoré necháme 40 minút odpočívať. 
Pracovnú dosku pomúčime. cesto rozdelíme na štyri časti. Z každej časti vyvaľkáme tenké pláty a vyrežeme z neho 5 x 10 cm štvorce. Čučoriedky umyjeme, položíme na cesto, druhým cestom prikryjeme a okraje pritlačíme prstami - vytvarujeme z nich pirohy. Vložíme do osolenej vriacej vody a varíme 10 minút. Medzitým roztlačíme čučoriedky na omáčku, zmiešame s vodou, cukrom, pudingovým práškom a povaríme 2 minúty. Scedené pirohy servírujeme na tanieri preliate čučoriedkovou omáčkou, prípadne s lístkom mäty.