Hľadáte omáčku, ktorá podčiarkne chuť červeného mäsa? Ak áno, ste na správnom mieste. Čučoriedková omáčka k divine podľa nášho receptu má príjemne osviežujúcu chuť a môžete ju servírovať k teplej, ale aj k studenej kuchyni. 

Počet porcií: 3 
Príprava: 15 minút 

Ingrediencie:

  • 100 g masla
  • 1 cibuľa
  • 1 lyžička trstinového cukru
  • pol štamprlíka brandy
  • 1 čučoriedkový kompót
  • 2 lyžice pikantného džemu
  • výpek z diviny
  • soľ 

Postup:

Na roztopenom masle opražíme nadrobno nakrájanú cibuľku, pridáme trstinový cukor, štipku soli a brandy. Čučoriedkový kompót zlejeme a dáme do hrnca k cibuli. Podlejeme výpekom z diviny a redukujeme až do konzistencie omáčky. Nakoniec primiešame dve lyžice džemu.