Angličania majú na pomenovanie mäty výraz peppermint, ktorý môžeme voľne preložiť ako mentolové korenie. No a čokoládové cupcaky korenené mätou majú neodolateľný šmrnc. 

Počet kusov: 12 
Príprava: 45 minút + chladenie krému 

Ingrediencie:

  • 250 g hladkej múky
  • 
150 g kryštálového cukru 
  • 1 vajíčko

  • 250 ml mlieka

  • 80 g masla
  • 
6 lyžíc kakaa
  • 
100 g čokolády s vysokým obsahom kakaa

  • 2 lyžičky kypriaceho prášku
  • 
1⁄2 lyžičky mätového extraktu 

Krém:

  • 200 g čokolády s vysokým obsahom kakaa 
  • 200 ml smotany na šľahanie 
  • 250 g mascarpone 5 lyžíc cukru
+ 2 lízanky 

Postup: 

Čokoládu na krém nalámeme, prilejeme k nej polovicu smotany a zahrievame vo vodnom kúpeli, kým sa čokoláda nerozpustí. prilejeme zvyšnú smotanu a vymiešame dohladka. odložíme minimálne na hodinu do chladničky. vyberieme, pridáme cukor a vyšľaháme. pridáme mascarpone a ešte chvíľu šľaháme. Hotový krém odložíme do chladničky. medzitým, ako sa krém chladí, upečieme muffiny. vyšľaháme maslo s cukrom, pridáme vajíčko a mlieko. múku zmiešame s kakaom, kypriacim práškom a nasypeme do tekutej zmesi a na malé kúsky nasekanú čokoládu. cestom naplníme košíčky a pečieme 25 minút v rúre vyhriatej na 190 °C. lízanky rozdrvíme valčekom na cesto. Hotové muffiny ozdobíme pomocou cukrárskeho vrecúška čokoládovým krémom a posypeme nadrvenými lízankami.