Ak patríte k milovníkom sladkého dezertu s názvom panacotta, máme pre vás skvelú správu! Pripravte si jej čokoládovú verziu ešte ozvláštnenú jahodami a uvidíte, že neodoláte!

Počet porcií: 4 
Príprava: 20 minút + odstátie 

Ingrediencie:

  • 400 ml smotany na šľahanie 35 % 
  • 20 g trstinového cukru 
  • 1 lyžička vanilkového extraktu
  • 2 plátky želatíny
  • 80 g kvalitnej horkej čokolády
  • 1 lyžica masla 
  • jahody na ozdobenie
  •  lístky mäty na ozdobenie 

Postup:

Želatínové plátky namočíme do studenej vody, aby ňou trochu nasiakli. Do kastróla dáme smotanu na šľahanie, cukor a vanilkový extrakt. Vo vodnom kúpeli rozpustíme maslo a následne čokoládu. Smotanu privedieme do varu a pridáme do nej rozpustenú čokoládu. Miešame. Akonáhle sa smotana s čokoládou spojí, odstavíme a necháme vychladnúť. Želatínu necháme odkvapkať a pridáme ju do smotanovo- -čokoládovej zmesi. Dôkladne premiešame, aby sa želatína rozpustila. Zmes prelejeme do pripravených pohárov. Dáme schladiť do chladničky ideálne cez noc. Pred podávaním ozdobíme jahodami a lístkami čerstvej mäty.