Máte už dosť mäsitých pokrmov? Možno je na čase vyskúšať napríklad aj citronové rizoto s hráškom. Navyše, zdravé strukoviny s obsahom prospešných látok sa nášmu organizmu hodia v každom ročnom období.

Počet porcií: 4
Príprava: 30 minút

Ingrediencie:

  • 2 šalotky 
  • 400 g cestovinovej ryže 
  • 2 lyžice olivového oleja 
  • 1 bio citrón 
  • 100 ml bieleho vína
  • 500 ml zeleninového vývaru 
  • 300 g mrazeného hrášku 
  • 100 g parmezánu + na ozdobu 
  • soľ a čierne korenie 
  • 80 g vlašských orechov 
  • lístky čerstvej mäty a rozmarín na ozdobu

Postup:

Šalotku nasekajte a orestujte na olivovom oleji. Pridajte cestovinovú ryžu, šťavu a kôru z citróna, zalejte vínom a vývarom a pozvoľna duste asi 10 minút. Potom pridajte hrášok, nastrúhaný parmezán a varte ešte 5 minút. Odstavte, dochuťte soľou a korením. Preložte na taniere a ozdobte vlašskými orechmi, nastrúhaným syrom, mätou a rozmarínom.

 

Foto: Shutterstock