Cícer patrí medzi najzdravšie strukoviny. Obsahuje plnohodnotné živiny, ktoré pozitívne ovplyvňujú hladinu cholesterolu v krvi aj proces trávenia. Je vhodný na prípravu rôznych jedál, medzi ktorými sú aj chutné cícerové guľôčky, ktoré zvládnete pripraviť za pár minút.

Počet porcií: 4 
Príprava: 30 minút + namáčanie cíceru 

Ingrediencie:

  • 225 g cíceru 
  • 2  cibule
  • 3  stúčiky cesnaku
  • 2 chilli papričky 
  • 1  hrsť petržlenovej vňate
  • 2  lyžičky mletého koriandra
  • 3  lyžice rímskej rasce
  • 1⁄2 lyžičky kypriaceho prášku
  • štipka soli
  • olej na vysmážanie 

Postup:

Cícer namočíme na noc v studenej vode. Na druhý deň scedíme a najemno rozmixujeme. Rozmixujeme cibuľu, cesnak, chilli papričky, petržlenovú vňať a zmes zamiešame do cíceru spolu s koriandrom a rascou. Z cícerovej zmesi tvoríme malé guľôčky. Smažíme ich vo vrstve oleja na vysmážanie zo všetkých strán do zlatista. Falafel podávame s omáčkou pripravenou z pasty tahini, citrónovej šťavy a zo soli.