Najmä v chladných dňoch sa oplatí vsadiť na silu prírody. A chrenová polievka s vajíčkom je na to tou najlepšou voľbou. Chren má silné antibakteriálne, antibiotické, antivírusové a protirakovinové účinky, ktoré oceníte zakaždým. Pripravte si ju preto už dnes a chorobám nedajte šancu!

Počet porcií: 6 
Príprava: 60 minút 

Ingrediencie:

  • 200 g chrenu
  • 9 prepeličích vajíčok 
  • 100 g švarcvaldskej šunky
  • 5 lyžíc masla
  • 20 g toastového chleba 
  • 2 šalotky nakrájané nadrobno
  • 1,5 l zeleninového vývaru 
  • 450 g zemiakov
  • 200 ml smotany na šľahanie 
  • soľ 
  • mleté čierne korenie 

Postup:

Na masle asi minútu opečieme rozmixovaný toastový chlieb (3 lyžice) a šalotku. Zalejeme vývarom, pridáme nakrájaný chren a varíme 40 minút. Pridáme ošúpané a nakrájané zemiaky a varíme ďalších 20 minút, kým nezmäknú. Potom polievku rozmixujeme dohladka a vrátime do hrnca. Vmiešame smotanu, osolíme a okoreníme a za stáleho miešania necháme zovrieť. Vajíčka uvaríme na tvrdo (4-5 minút). Šunku nakrájame a nasucho opečieme na panvici. Polievku servírujeme s uvarenými vajíčkami a opečenou šunkou.