Ďalší skvelý tip, ako pripraviť skvelý dezert pre návštevu, alebo svoju rodinu je vanilková omáčka. Postačí vám pol hodina, týchto pár prísad a vychladená pochúťka je na svete. Obľubu u celého osadenstva máte okamžite zaručenú!

Počet porcií: 2 fľaštičky po 150 ml
Príprava: 30 minút

Ingrediencie:

  • 1 hrnček plnotučného mlieka
  • 4 žĺtky
  • ¼ hrnčeka krupicového cukru
  • štipka soli
  • 1 lyžička vanilkového extraktu
  • ľad
  • 4 lyžice smotanového likéru (vaječného, orieškového…)

Postup:

Mlieko zahrejte tesne pod bod varu. Žĺtky prešľahajte s cukrom a štipkou soli, až zosvetlejú. Opatrne do nich zašľahajte polovicu horúceho mlieka, aby sa nezrazili. Potom túto zmes spolu s vanilkovým extraktom metlou zašľahajte do zvyšku mlieka. Za stáleho miešania zahrievajte, dokiaľ omáčka nezačne hustnúť. Do misy nalejte studenú vodu a pridajte dostatok ľadu, položte do nej hrniec s omáčkou a miešajte, dokiaľ nevychladne. Ochuťte obľúbeným likérom. Podávajte úplne vychladenú.