Nepečené zákusky sa aj u nás tešia čoraz väčšej obľube. Jedným z nich je aj cheesecake s červenými ríbezľami, ktorý je chutný, zdravý a navyše vám nezaberie veľa času. Pripravte si tento jednoduchý a ľahký koláčik s ovocím, ktorý si zamiluje každý.

Počet porcií: 8 
Príprava: 30 minút + chladenie 

Ingrediencie:

  • 300 g červených ríbezlí 
  • 300 g smotanového syra 
  • 250 g mascarpone
  • 300 ml smotany na šľahanie
  • 75 g masla 
  • 250 g sušienok 
  • 120 g cukru
  • 1 bio citrón 

Postup:

V kastróliku rozohrejeme maslo, pridáme rozdrvené sušienky (ideálne zázvorovo- -orechové) a premiešame. Maslo so sušienkami stlačíme v súvislej vrstve na dno otváracej tortovej formy a dáme na jednu hodinu stuhnúť do chladničky. V miske dohladka vymiešame smotanový syr, mascarpone, 100 gramov cukru a nastrúhanú kôru a šťavu z citróna. Pridáme smotanu na šľahanie a zmes prešľaháme. Náplň nanesieme na sušienkový základ, uhladíme a uložíme najmenej na dve hodiny do chladničky. Na miernom ohni zahrejme 200 gramov červených ríbezlí s dvomi lyžičkami cukru. Približne po pätnástich minútach, keď ríbezle zmäknú, precedíme ich cez nylónové sito 
a podľa chuti dosladíme. Vychladenou ríbezľovou zmesou prelejeme cheesecake a ozdobíme čerstvými ríbezľami.