Máte chuť na rýchlu chuťovku bez varenia? V tom prípade jednoznačne vyskúšajte famózne cviklové carpaccio, ktoré vás dobije energiou a zaistí poriadnu dávku vitamínov.

Pocět porcií: 6 
Príprava: 20 minút + odležanie 

Ingrediencie:

  • 2–3 stredne veľké červené repy 
  • 100 ml olivového oleja 
  • 2 lyžice medu
  • 1  lyžica kryštálového cukru
  • 2  lyžice vínneho octu
  • 3  lyžice pomarančového džúsu
  • 1 lyžica sójovej omáčky 
  • 150 g čerstvého kozieho syra 
  • soľ 
  • tymian
  • čierne korenie
  • kúsok čerstvého zázvoru
  • hrsť vlašských orechov
  • 100 g rukoly 

Postup:

Očistenú cviklu nakrájame na krájači na čo najtenšie plátky. V hrnci privedieme ocot do varu, pridáme soľ, cukor, med, korenie, tymian a džús. Marinádu dôkladne vymiešame. zázvor nastrúhame na najmenšom očku a vytlačíme z neho šťavu, ktorú tiež pridáme do marinády. Do sklenej nádoby nalejeme marinádu a naukladáme cviklové plátky.  Marinujeme aspoň 12 hodín, môžeme však až dva dni. Servírujeme naukladané na plytký tanier, dekorované kozím syrom, rukolou a orechmi.