Kto zbožňuje slané raňajky, je na správnom mieste! Vychutnajte si začiatok dňa s neodolateľným burgrom so slaninou a vajíčkom, ktorý vás dokonale zasýti a zároveň dodá potrebnú energiu. 

Počet porcií: 4  
Príprava: 50 minút 

Ingrediencie:

  • 4 hamburger žemle 
  • 300 g mletého hovädzieho mäsa
  • 16 plátkov slaniny
  • 1 červená cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku 
  • čerstvá petržlenová vňať 
  • 4 vajíčka
  • 4 plátky čedaru
  • 1 žĺtok
4 šalátové listy
  • 3 lyžičky kečupu
  • 1 lyžička horčice
  • soľ
  • čierne korenie 

Postup:

V miske zmiešame mleté mäso, nadrobno nasekaný cesnak, petržlenovú vňať, žĺtok a orestovanú nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridáme kečup, horčicu, osolíme, okoreníme. Vytvoríme 4 fašírky a necháme odpočívať v chlade. Predhrejeme panvicu a opečieme na nej plátky slaniny z oboch strán. Vyberieme von. Orestujeme pečivo z oboch strán. Vyberieme von. Každú stranu pečiva potrieme kečupom a horčicou. Pripravíme volské oká. Vyberieme hovädzie fašírky a opečieme ich z oboch strán. Na pečivo vrstvíme umytý šalátový list, slaninu, hovädzie mäso, rukolu, opečenú slaninku, čedar a volské oko. Priklopíme druhu polovicou žemle. Môžeme prepichnúť špajdľou, aby burger lepšie držal. Keďže ide o raňajkový burger, hovädzie mäso môžeme vynechať.