Jeden si bez polievky nevie predstaviť svoj deň, ďalší si ju dá maximálne v rámci nedeľného obeda. Ale je tu jedna vec, ktorá by mohla zafungovať u všetkých. Studená polievka! Prinášame recept na chutnú zeleninovo‐ovocnú polievku nastudeno. 

Počet porcií: 8 
Príprava: 10 minút + chladenie 

Ingrediencie:

  • 1 kg bieleho jogurtu 
  • 1 šalátová uhorka
  • 2 strúčiky cesnaku 
  • čerstvá kôprová vňať 
  • 2 hrste vlašských orechov
  • 2 lyžice extra panenského olivového oleja 
  • soľ
  • čierne korenie 

Postup:

Uhorky očistíme, umyjeme a nakrájame na malé kocky. Vo veľkej mise zmiešame jogurt s uhorkami, olivovým olejom, nadrobno nasekaným cesnakom a kôprom. Trochu vňate
si odložíme na neskôr. Ochutíme soľou a čiernym korením. Polievku odložíme na niekoľko hodín do chladničky. 

Náš TIP: Servírujeme v miskách alebo v pohárikoch, do ktorých dáme na dno pár kociek ľadu. Pokvapkáme olivovým olejom, posypeme nasekanými orechmi a zvyšnou kôprovou vňaťou. Kôpor môžeme nahradiť feniklovou vňaťou.