Bulgur je mimoriadne zdravá potravina, ktorá je rozšírená najmä v Stredomorí. Hoci prípravu aj konzistenciu by sme mohli prirovnať k ryži, jeho chuť je odlišná. V kombinácii so zeleninou a kozím syrom je však ideálnou voľbou pre zdravú chuťovku, či ľahkú večeru.
Počet porcií: 4
Príprava: 45 minút
Ingrediencie:
- 300 g bulgura
- 1 ľadový šalát
- 5 väčších paradajok nasekaných na kocky
- hrsť nasekaných pistácií
- 100 g mäkkého kozieho syra
Dresing:
- 150 ml panenského olivového olejaä
- zväzok hladkolistej petržlenovej vňate
- citrónová kôra nasekaná najemno
- šťava z 1 citróna
- soľ
- čierne korenie
Postup:
Bulgur zalejte vodou a varte asi 25 minút. Sceďte. Olej, petržlenovú vňať, kôru a šťavu z citróna spolu rozmixujte. Ľadový šalát prekrojte na menšie kúsky a zmiešajte s paradajkami. Pridajte bulgur a dresing. Ochuťte soľou a korením a posypte rozdrobeným syrom a orieškami.