Niet nad dobrý steak s kvalitne pripravenými zemiakmi. Napriek všeobecnej mienke nemusí byť nutne z hovädzieho mäsa - čoraz väčšej obľube sa tešia aj bravčové alternatívy, ktorých hlavnou výhodou je jednoduchšia príprava. Presne o tomto je aj tento recept, na ktorý vám postačí 30 minút. Mňam!

Počet porcií: 4
Príprava: 30 minút

Ingrediencie:

  • 8 zemiakov typu B 
  • soľ
  • čierne korenie 
  • 1 lyžička kurkumy 
  • 4 bravčové steaky 
  • 2 lyžice olivového oleja 
  • 1 menšia majonéza 
  • 4 kyslé uhorky 
  • 1 menšia cibuľa 
  • 1 lyžička horčice 
  • poľníček na ozdobu

Postup:

Zemiaky umyte, ošúpte a nakrájajte na plátky. Pečte ich v teplovzdušnej rúre domäkka. Potom posoľte a posypte kurkumou. Plátky mäsa posoľte, okoreňte a na troške oleja orestujte dozlatista z oboch strán. Pripravte si tatársku omáčku: majonézu zmiešajte s nasekanými uhorkami, cibuľou a horčicou, dochuťte soľou a korením. Steaky podávajte s hranolčekmi, tatárskou omáčkou a ozdobte čerstvým poľníčkom.