Omrzeli vás už klasické nedeľné vývary? V tom prípade by ste mali jednoznačne vyskúšať alternatívu v podobe bažantej polievky s hubami. Je chutná, zasýti a počas chladných dni aj zahreje.

Počet porcií: 4 
Príprava: 150 minút 

Ingrediencie:

  • 4 stehná z bažanta 
  • 2 hrste sušených húb
  • 3 mrkvy
  • zeler
  • kaleráb
  • 2 petržleny
  • zelená paprika
  • cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • olivový olej
  • 100 g slaniny
  • 100 ml suchého bieleho vína
  • kyslá smotana
  • mleté biele korenie 
  • štipku šafranu
  • štipka mletého zázvoru 
  • soľ 

Postup:

V hrnci si rozpálime olivový olej a opečieme si na kocky nakrájanú slaninku. Pridáme cibuľu a opražíme do sklovita. Ďalej pridáme nakrájanú koreňovú zeleninu, huby a pretlačený cesnak. Podlejeme trochou vína, prikryjeme a podusíme. Pridáme bažantie stehná dolejeme vodou, dochutíme korením a varíme, kým mäso nezmäkne - približne dve hodinky. Ku koncu prilejeme zvyšné víno, necháme prevrieť, pridáme kyslú smotanu a dovaríme. Ozdobíme petržlenovou vňaťou a podávame .