Milovali ich naše babičky, zbožňujeme ich aj my. Placky zo zemiakov vo svojej základnej verzii poznáme snáď všetci. Vedeli ste však, že nemusia byť stále rovnaké? Skúste napríklad obmenu so slaninou a sladkými batátmi.

Počet porcií: 4
Príprava: 50 minút

Ingrediencie:

  • 3 veľké zemiaky typu B
  • 3 batáty
  • 100 ml plnotučného mlieka 2 vajcia 
  • 5 strúčikov cesnaku
  • 2 hrste majoránu
  • soľ a čierne korenie
  • 300 g anglickej slaniny
  • 3 lyžice nasekanej petržlenovej vňate 
  • 3 lyžice hladkej múky (podľa potreby)
  • olej na smaženie 

Postup:

Umyte, olúpte a nastrúhajte zemiaky a batáty. V mise zmiešajte s mliekom, vajcami, cesnakom, majoránom, soľou a korením. Vmiešajte nakrájanú slaninu a nasekaný petržlen. Všetko premiešajte a pridajte múku. Smažte na oleji dozlatista. Môžete si dať pár kúskov slaniny bokom a placky nimi ozdobiť.