Bábovka patrí k tradičným múčnikom, ktorý zbožňujú malí aj veľkí. Skúste ju však tentokrát pripraviť trochu inak a obohatiť o ovocnú chuť červených ríbezlí. Uvidíte, že na obľúbenosti jej to ešte pridá.
 

Počet porcií: 8 
Príprava: 45 minút 

Ingrediencie:

  • 2 hrste červených ríbezlí 
  • 5 vajec
  • 125 g polohrubej múky 
  • 125 g celozrnnej múky 
  • 250 g práškového cukru 
  • vanilkový cukor 
  • 100 ml mlieka 
  • 100 ml oleja 
  • prášok do pečiva 
  • 2 lyžičky kakaa 
  • maslo 
  • strúhanka 

Postup:

Oddelíme bielky od žĺtkov. Žĺtky vyšľaháme s práškovým cukrom, vanilkovým cukrom a mliekom. Pridáme oba druhy múky, prášok do pečiva, olej a vyšľaháme. bielky vyšľaháme so štipkou soli a metličkou ich zmiešame s cestom. Odstopkované a umyté ríbezle jemne vmiešame do cesta. Potom odlejeme 1/3 cesta a pridáme 2 lyžičky kakaa. formu na bábovku vymastíme maslom a vysypeme strúhankou. Nalejeme 1⁄2 bieleho cesta, potom kakaové a nakoniec druhú polovicu bieleho cesta. Pečieme v rozohriatej rúre na 180 °C 45 minút. Pred servírovaním posypeme práškovým cukrom.